Het getal 17 is het meest populair bij Roulette

Het getal 17 is het meest populair bij Roulette

Het getal 17 is het meest populair bij Roulette

Roulette heeft de cijfers 1 tot en met 36. Spelers hebben dus meer dan voldoende keuze om in te zetten wanneer de voorkeur uitgaat naar het inzetten op een enkel cijfer. Je zou denken dat er op ieder cijfer ongeveer even vaak wordt ingezet, maar dit is niet het geval. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat 17 het getal is dat aanzienlijk vaker wordt gekozen door de spelers van Roulette dan alle andere cijfers op het rad en speelveld. Dit heeft alles te maken met de psychologische factor.

Men blijft het liefst in het midden

Wanneer er aan een groep mensen zonder geluksgetal onder dgo-playe 10 wordt gevraagd om een getal onder de 10 te kiezen, dan kiest het grootste deel van deze mensen voor een getal tussen de 3 en de 7. Dit komt eigenlijk op hetzelfde neer als de keuze voor het getal 17 bij Roulette. Onbewust denken mensen dat ze meer kans hebben om te winnen door in het midden te gaan zitten. Het getal 17 zit ongeveer in het midden van de mogelijkheden bij Roulette en daarom wordt er meer dan gemiddeld voor dit cijfer gekozen bij Roulette. Overigens is het puur psychologisch en is het niet bewezen dat mensen die inzetten op 17 ook daadwerkelijk vaker winnen. Wie goed naar de films van James Bond heeft gekeken weet dat ook hij altijd op dit cijfer inzet.

Waarom dan 17 en niet 18?

Het getal 18 zit natuurlijk ook in het midden. Eigenlijk zit 18 nog meer in het midden. Waarom kiezen we dan niet voor 18 in plaats van voor 17? Ook dit is psychologisch. Het is namelijk zo dat we onbewust eerder vertrouwen op oneven getallen dan op even getallen. Dit heeft dan weer te maken met het feit dat we even getallen onbewust te ‘logisch’ vinden en daarmee ietwat ongeloofwaardiger.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.